O NAMA

Trgovački lanac Sonik osnovan je 1990. godine i svoje poslovanje započeo je jednom malom prodavaonicom u Zadru. Vrlo brzo smo se proširili na veleprodaju, potom bilježimo kontinuirani rast i razvoj poslovanja. Danas je Sonik na usluzi kupcima u Zadru i Zadarskoj županiji kroz 88 prodavaonica.

Sonik je jedan od najpoznatijih zadarskih lanaca maloprodajnih trgovina, te je nezaobilazno ime u zadarskoj trgovini na veliko i malo. Uočena je potreba za lokalnim, "kvartovskim butigama", pa vjerojatno nema kvarta u Zadru, kao ni mjesta u Zadarskoj županiji, bilo na otocima ili na kopnu, u kojem ne postoji Sonikova prodavaonica.

Sonik trgovina d.o.o. surađuje s velikim brojem hrvatskih proizvođača čiji proizvodi zauzimaju velik dio našeg asortimana. Sonik je jedan od vodećih lanaca maloprodajnih trgovina u Zadarskoj županiji i nezaobilazno ime u zadarskoj trgovini na veliko i malo. Sonikove “kvartovske butige” nastale su kao izravan odgovor na uočenu potrebu za istima. Gotovo da nema zadarskog kvarta, kao ni mjesta u Zadarskoj županiji, bilo na otocima ili na kopnu, gdje ne postoji Sonikova prodavaonica.

Poseban je utjecaj Sonika na razvoj lokalne poljoprivrede i poticanje malih proizvođača kroz kampanju “Kupujmo lokalno”. Sonik otkupljuje voće i povrće od obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva i firmi zadarske županije te na taj način svojim kupcima omogućuje kvalitetne, svježe i domaće proizvode po pristupačnim cijenama, a ujedno i potiče razvoj malih gospodarstva županije.

U osnovnoj djelatnosti Sonik bilježi stalni rast prometa. Tako je u razdoblju od 2005. godine do danas zabilježen rast na 88 prodajnih jedinica, a broj zaposlenika, u istom periodu, narastao je na više od 400.

PRIZNANJA

Dobitnici smo Zlatne kune 2008. godine - nagrada Hrvatske gospodarske komore, Županijske komore Zadar za najuspješnije trgovačko društvo u kategoriji velikih trgovačkih društava.