O nama

 Tvrtka Sonik osnovana je  1990. godine i svoje poslovanje je započela s jednom malom prodavaonicom u Zadru. Ubrzo je svoje djelovanje proširila na veleprodaju, a potom je započelo i širenje mreže maloprodajnih objekata. Danas je na usluzi kupcima u Zadru i Zadarskoj županiji kroz 110 prodavaonica.

Sonik je jedan od najpoznatijih zadarskih lanaca maloprodajnih trgovina, te je nezaobilazno ime u zadarskoj trgovini na veliko i malo. Uočena je potreba za lokalnim, "kvartovskim butigama", pa vjerojatno nema kvarta u Zadru, kao ni mjesta u zadarskoj županiji, bilo na otocima ili na kopnu, u kojem ne postoji Sonikova prodavaonica.

Utjecaj Sonika na području Zadarske županije vidljiv je i kroz kampanju "Kupujmo lokalno". Naime, Sonik otkupljuje voće i povrće od firmi i obiteljskih poljoprivrednih gospodarstva iz zadarske županije i na taj način svojim kupcima nudi kvalitetne, svježe, domaće proizvode po pristupačnim cijenama, a ujedno i potiče razvoj županije općenito.

Sonik godinama redovito sudjeluje u različitim donacijama i sponzorstvima. Među brojnim primateljima donacija od strane Sonika su Caritas Zadarske nadbiskupije, Hrvatski Crveni križ, Udruga osoba oštećena sluha, Udruga oboljelih od PTSP-a, Dječji odjel Opće bolnice Zadar, Udruga slijepih Zadarske županije, Zajednica udruga HVIDR-e i brojni drugi. Tako je, između ostalih, zadarska Opća bolnica zahvaljujući Soniku bogatija za nekoliko vrijednih novih uređaja.

Također se iskazao i sponzoriranjem zadarskih sportskih klubova, uključujući KK Zadar, NK Zadar i KK Sonik Puntamika, a prošle godine je bio i ponosni pokrovitelj adventskog programa pod nazivom "Svi zajedno za radost Božića uz Ultra Sonik" u Zadru.

U  osnovnoj djelatnosti Sonik bilježi stalni rast prometa. Tako je u razdoblju od 2005. godine do danas zabilježen rast sa 70 prodajnih jedinica na 110, a broj zaposlenika u istom periodu narastao je s 380 na više od 500.

 

Osnovni podaci

Kontakt

Priznanja 

 

 

 

Prodajna mjesta Sonik

 

Prodajna mjesta

mapa

Prati nas

SFbBox by smarthappybirthdaywishes.com

Udica

udica banner 333x237